tiistai 17. joulukuuta 2013

joulun kalenteri vol.2: 17. luukku.







Kuka on Hollannin kovin äijä? Aivan, Rutger Hauer. Samainen mies, jonka nimen joku aivan saatanan paska räppibändi on pilannut (kröhm, Ruger Hauer).


”Kuka helvetti on Rutger Hauer?” No, hän on aivan helvetin kova sälli, tunnettu mm. elokuvista ”Blade Runner”, ”Liftari” ja nykyään myös tv-sarjasta ”True Blood”. Onhan nyt näitä.

”Silmittömässä Raivossa” Rutger Hauer on Vietnamin sodan veteraani Nick Parker, joka sokeutui sodassa. Mutta se ei häntä haittaa! Vietnamissa Nick on myös saanut koulutuksen taistelemaan kävelykepin kanssa, jonka sisään on askarreltu miekka! Vittu, kyllä näin on! Aikanaan palattuaan takaisin Jenkkeihin hänen on tarkoitus etsiä inttikaverinsa Frank (jota esittää ”Lost” -sarjasta tuttu Locke), mutta mafia on kaapannut Frankin. On siis aika lähteä pelastamaan inttitoveri, mukanaan kukas muukaan kuin Frankin poika Billy.

Että näin. Elokuva on juuri täydellinen edustamaan ihannoimaani 80-luvun toimintapläjäyksiä (paitsi että *spoiler spoiler* pakollinen rakastelukohtaus uupuu). Juoni on yliampuva, toiminta on tökerön täydellistä ja vilpittömät naurunpurskahdukset kohtauksissa, joita ei todennäköisesti ole tarkoitettu hauskoiksi. Nooh, Rutger on itse sanonut tämän olleen hänen ensimmäinen komediallinen roolinsa. Uskon, tai ainakin haluan uskoa, että tämä elokuva on tehty tosissaan ”aidoksi” toimintaelokuvaksi ”Terminatorin” ja ”Robocopin” tapaan.

Sokeus ei ole este, eikä hidaste. Se on syy silmittömään raivoon.

Jälleen kerran, aivot narikkaan ja nauttimaan täydellisyydestä. Vain Rutger Hauer voi sokeana teurastaa pahiksia kävelykeppimiekkansa kanssa. Ja se, jos mikä, on aivan vitun loistavaa!


IMDb arvostaa: 6,1
Kalmari arvostaa: 8

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti